fbpx

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

SINAV ÖNCESİ VE KAYIT İŞLEMLERİYLE İLGİLİ

PTE Academic Sınavı kimler için uygundur?

PTE Academic sınavı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm üniversitelerde yüksek lisans, doktora, MBA, yatay geçiş, bir çok üniversitenin hazırlık muafiyeti, kamu kurumlarında memuriyet, yurtdışı için ise eğitim, vize ve göçmenlik başvurularında bulunmak isteyen herkes için uygundur.

PTE Academic Sınavı hangi formattadır?

Bilgisayar tabanlı bir sınavdır. Klavye ve mikrofonlu kulaklık aracılığıyla sorulara yanıt verilerek sınav, 2 saatlik tek oturumda tamamlanmaktadır.

Başvurular nereden yapılmaktadır?

Sınav başvuruları güvenlik gerekçesiyle tamamen https://www.pearsonpte.com/ üzerinden yapılmaktadır. Sınav başvurusu yapmadan önce bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Kullanıcı hesabı oluşturduktan sonra size uygun gelen test merkezini ve tarihi seçerek ödeme işlemlerini tamamladığınızda sınav kaydınız gerçekleşmiş olur. Kullanıcı Hesabı Oluşturma Kılavuzu ve Sınav Başvuru Kılavuzunu bilgisayarınıza indirebilir ve kılavuzların içinde yer alan adımları takip ederek sınav kaydınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcı Hesabı Oluşturma Kılavuzu

Sınav Başvuru Kılavuzu

Sınav seanslarına son başvuru süresi nedir?

Başvuru yapmak istediğiniz sınav seansına, 24 saat süre kalana kadar (kontenjan dolmadığı takdirde) başvuruda bulunabilirsiniz.

Sınava giderken yanımda ne bulundurmalıyım?

Sınav günü test merkezine giderken yanınızda sadece nüfus cüzdanınızın veya pasaportunuzun bulunması yeterlidir. Sınavda not tutabileceğiniz özel gereçler, test merkezi yetkilileri tarafından oturma yerinizde hazır edilecektir. Bu sebepten sınava yanınızda kağıt kalem vb götürmemenizi rica ederiz. Şahsi eşyalarınızı sınav salonunun hemen dışında kilitlenebilir dolaplara bırakabilirsiniz.

PTE Academic Sınavına katılabilmek için yaş sınırı nedir?

Sınava katılabilmek için en az 16 yaşında olmanız gerekmektedir. 18 yaşının altında olan katılımcılar veli izin formunu doldurarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

GEÇERLİLİK VE SONUÇ RAPORUNA İLİŞKİN SORULAR

PTE Academic Sınav Sonuç Belgesi nerelerde geçerlidir ve hangi durumlarda kullanılabilmektedir?

  • PTE Academic Sınavı, ÖSYM tarafından denkliği kabul edilmiş bir sınav olduğundan, YDS, ÜDS, YÖKDİL ve KPDS sınavlarının kabul edildiği tüm durumlarda kullanılabilmektedir. Bu sebepten Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm özel ve devlet üniversitelerine yapılan, yüksek lisans, MBA, doktora ve yatay geçiş başvurularında kullanılabilmektedir.
  • Ayrıca YDS, ÜDS, YÖKDİL ve KPDS dil puanı istenen kamu alanında memuriyet başvuruları için de PTE Academic sınav sonuç belgenizle başvurabilirsiniz.
  • PTE Academic Sınavını, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı pek çok üniversite, hazırlık muafiyet başvurusunda kabul etmektedir. Hazırlık atlamada kabul eden üniversiteleri buradaninceleyebilirsiniz.
  • PTE Academic sınav sonucunuzu, yurtdışı eğitiminizde dünya üzerindeki pek çok üniversitede kullanabilirsiniz.(lisans, yüksek lisans, MBA, doktora) Ayrıca Avustralya ve Yeni Zellanda vize ve göçmenlik başvurularında PTE Academic sınav sonucu kabul edilmektedir. Tüm dünya üzerinde PTE Academic sınavını kabul eden kurumları buradan inceleyebilirsiniz.

Sınav sonucum ne zaman belli olur?

PTE Academic sınav sonuçları en geç 5 iş günü içerisinde açıklanmaktadır. Sınav sonuç raporunuz oluşturulduğunda e-mail yoluyla tarafınıza bildirim gelmektedir.

Sınav sonuç belgemi (skor raporu) başvuracağım kuruma nasıl iletebilirim

Sınav skor raporunuzun resmi belge niteliği kazanabilmesi için skor raporunuzu, PTE Academic web sitesinde oluşturduğunuz profiliniz üzerinden paylaşmanız gerekmektedir. Bu paylaşımı başvuru yapacağınız kurumun “Score View” hesabına (varsa) veya bizim (Pearson Turkey) “Score View” hesabımıza yapabilirsiniz. Paylaşımla alakalı adımları buradan takip edebilirsiniz.